Yes! Je mag binnenkort het ja-woord gaan geven aan jouw lievelingspersoon! Je bent druk bezig met de voorbereidingen van jullie grote dag en vraagt jezelf nu af of dat je een bruidsstyliste gaat inschakelen, en zo ja welke je dan moet kiezen. Tijdens deze zoektocht is het belangrijk om jezelf en de door jou gevonden bruidsstylisten een aantal vragen te stellen. Deze vragen bespreek ik graag met je in dit blog, waarna ik natuurlijk zelf alvast antwoord geef!

Herken ik mijzelf nog wel na een behandeling?

Ja! Voordat een professional aan het werk gaat zal altijd met je besproken worden wat je doorgaans zelf aan make-up aanbrengt en hoe jij je haar draagt. Tijdens de kennismaking wordt een zo goed mogelijke inschatting gemaakt van wie je bent en worden je wensen besproken. Zo wordt voorkomen dat jij je niet jezelf voelt en anderen je niet meer herkennen. Ik zelf vind dit misschien wel het aller belangrijkste onderdeel van mijn werk; de bruid haar natuurlijke schoonheid benadrukken. Geen gekke en overdreven looks, maar juist de punten waar jij zelf erg blij mee bent te accentueren en de punten waar je minder blij mee bent te camoufleren.

Is een proefsessie mogelijk?

Wanneer je gaat trouwen plannen de meeste professionele bruidsstylisten eerst een proefsessie in. Je wilt tenslotte niet voor verrassingen komen te staan op jouw trouwdag. Tijdens de proefsessie leren we elkaar beter kennen, bespreken we jouw wensen en proberen we verschillende haar- & make-up stijlen tot dat jij je keuze hebt gemaakt. De proefsessie vindt doorgaans in mijn studio in Tilburg plaats.

Met welke merken werk je?

Als je een bruidsstyliste hebt gevonden is het belangrijk om te vragen welke merken er gebruikt worden. Het gaat er hierbij niet per sé om dat de stylist de duurste van het duurste producten moet gebruiken, maar wel of dat de producten professioneel zijn. Professionele producten/merken zijn vaak beter voor je huid/haar en blijven vaak ook langer zitten. Daarbij zijn veel van deze merk dierproefvrij. Enkele voorbeelden van merken waarmee ik graag werk zijn: Charlotte Tilbury, NARS, Clinique, Dior en Anastasia Beverlyhilss. Mocht je meer van mijn favorieten producten willen zien? Volg dan mijn socials waar ik  er elke maand een aantal uitlicht!

Heb je voorbeelden van je werk?

Mochten voorgaande vragen allemaal goed uitgepakt zijn, vraag dan naar een portfolio. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van de style en expertise van de bruidsstylist. Daarbij helpt een portfolio ter inspiratie voor je eigen wedding look en kan je checken of dat een stylist meeloopt met de trends. Regelmatig werk ik mijn portfolio bij met nieuw beeldmateriaal, zodat je precies weet waar ik mij op het moment mee bezig houd.

Heb je ervaring met niet-westers haar en verschillende huidkleuren?

Elk persoon heeft ander haar en een andere huidskleur- en type. Als allround visagiste en haarstyliste heb ik jarenlange ervaring met allerlei type haar- en huidsoorten. Van krullend haar tot Aziatisch stijl haar, van een mooie donkere tint tot aan een snow white skin. Ik houd rekening met jouw specifieke uiterlijke kenmerken en pas waar nodig werkwijze en de gebruikte producten aan op jouw haar en huid.

Waarom zou ik mijn make-up en haarstyling door een professional laten doen?

Twijfel je nog om een een bruidsstyliste in te schakelen op de dag van je dromen, waardoor je haar en make-up er pico bello uit zal komen te zien? In mijn blog ‘Waarom jij een bruidsstyliste verdient voor jouw grote dag’ geef ik je een eerlijk antwoord op deze vraag.

 

Zit je nog met een bradende vraag die je aan mij zou willen stellen die ik niet heb benoemd? Stuur mij dan hier een berichtje of bel!