Nog maar een paar dagen en de dag waar je al vanaf kleins af aan van droomt wordt werkelijkheid; je gaat trouwen! Om deze dag tot een sprookje te maken wil je je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Helaas pakken sommige voorbereidingen die je gepland had staan soms verkeerd uit… Om je hiervoor te behoeden vertel ik je in dit blog de dingen die je juist niet moet doen naar aanloop van je bruiloft!

Zonnebank of zelfbruiner

Heb je al een afspraak gemaakt bij de zonnebank salon of een nieuwe zelfbruiner gekocht, omdat je net een tintje bruiner wil zijn op je grote dag? Zeg je afspraak maar af of breng het product terug, want dit is een van de grootste fouten die je kan maken tijdens de voorbereiding van je bruiloft. Vaak zie ik bruidjes voorbij komen die een paar dagen voor hun bruiloft net te lang onder de zonnebank hebben gelegen of waarbij een spraytan compleet verkeerd is gegaan. Hierdoor ontstaan er tanlines of gekke vlekken, waar je vervolgens je gehele bruiloft mee rond moet lopen én die op elke foto terug te zien zullen zijn, waardoor je er nog jaren later aan herinnert zal worden…

Wil je toch echt net even wat meer kleur hebben? Zorg dan dat je vertrouwd bent met de producten of zonnebank die je gebruikt en dat je het niet last-minute inplant (ongeveer 2 weken voor je bruiloft), mocht er toch iets verkeerd gaan. Een extra tip van mij: trouw je in de zomer? Vergeet dan niet om strapless te zonnen en je heel erg goed in te smeren!

Zelf ceremoniemeester zijn

Vooraf en tijdens je bruiloft ben je ontzettend zenuwachtig, opgewonden en gestresst; dat is volkomen normaal! Zorg er daarom voor dat je niet ook nog je eigen ceremoniemeester moet spelen. Jouw enige taak is om er klaar voor te zijn, er prachtig uit te zien (en te voelen) en vooral heel erg te genieten! Laat daarom alle kleine en ook zeker de grote, stressvolle zaken die op jouw trouwdag uitgevoerd moeten worden aan iemand anders over waaraan je ze volledig toe vertrouwd. Jij moet je namelijk al genoeg zorgen maken over hoe je straks het ja-woord tegen de liefde van je leven gaat zeggen!

Acryl nagels

Mooi hé, al die Pinterest foto’s van de perfecte wedding nails. Erg vaak zijn het acryl nagels die je voorbij ziet komen met de mooiste patronen, kleuren en glitters. Wil je dat ook jouw nagels er zo uitzien op je trouwdag, maar heb je nooit eerder acryl nagels laten zetten? Zorg er dan altijd voor dat je vooraf aan je bruidsnagel look een keer acryl nagels heb laten zetten. Het komt namelijk wel eens voor dat je huid er niet goed tegen kan. Je zou zo maar eens allergisch kunnen zijn voor acryl nagels en er uitslag van kunnen krijgen, terwijl je dit helemaal niet weet. Mocht dit dan toch gebeuren, dan is het een stuk fijner als je daar niet een paar dagen vooraf je bruiloft achter komt!

Crashdieet

Op je bruiloft wil je er natuurlijk (in jouw ogen) op je aller mooist uitzien. Ik begrijp dan ook heel erg goed dat je net dat ene vetrolletje weg wil werken. Een crashdieet ligt misschien voor de hand; binnen een korte tijdsperiode heel erg veel gewicht verliezen door heel weinig te eten. Maar onthoud dat dit heel erg slecht is voor je lichaam en de gevolgen op de langere termijn erg vervelend zijn. Daarbij is afvallen echt niet het belangrijkste tijdens de voorbereiding van je bruiloft! Je moet juist ook van deze periode genieten en niet alleen maar bezig zijn met sporten en op je voeding letten. Wil je dus wat kilo’s kwijt zijn voordat de grote dag gaat beginnen? Zorg dan dat je een realistisch doel voor jezelf opstelt waar je je goed bij voelt!

Te veel haarproducten

Ook je haar mag natuurlijk niet achterblijven in de voorbereidingen naar jouw grote dag! Je bent daardoor misschien geneigd om zo veel mogelijk aandacht te besteden aan je haar met lotions, maskers en olies, maar wordt niet te enthousiast met het gebruiken van veel verschillende haarproducten. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar er al snel vet en  juist onverzorgd (of iets te verzorgd) uitziet. Beperk daarom het gebruik van verschillende haarproducten en zorg de dag voor je trouwdag ervoor dat je alleen je haar wast met shampoo en de puntjes voorziet van conditioner; that’s it!

Vergeten om plezier te maken

Dit is de aller grootste fout die je kunt maken! Jouw trouwdag moet de dag van je dromen worden en dat kan alleen als jij er volop van geniet! Laat daarom zo veel mogelijk stress los tijdens de voorbereidingen van jouw sprookje. Vergeet in deze periode dan ook niet waarom je dit allemaal doet en houd dingen in perspectief. Uiteindelijk draait deze dag om de de start van jullie leven samen!

Ik hoop dat je door het lezen van dit blog helemaal klaar bent om ultiem te gaan genieten van je bruiloft en iets wijzer bent geworden over de dingen die je vooral niet moet doen vooraf aan het moment suprème! Wil je meer wedding tips? Neem dan contact met mij op!